donderdag 2 april 2015

Circulatiepomp werking

Een circulatiepomp of circulator wordt gebruikt in centrale verwarmings- of koelsystemen, het is een centrifugaalpomp die zorgt voor het transport van het . Werking circulatiepomp cv-installatie? Lees er alles over op hét online Kenniscentrum voor Verwarming. KSB- circulatiepomp voor meer wooncomfort: geniet van warm water uit de.


Als de pomp wordt gestart gaat de vloeistof in de pomp met de waaier meedraaien.

De vloeistof ondervindt de werking van de centrifugaal kracht. Zelfs met een circulatiepomp kunt u dus besparen. Wat is het werkingsprincipe van een centrifugaalpomp? Dat ziet u in dit filmpje.


Moderne installaties zijn doorgaans uitgerust met een circulatiepomp met snelheden (en een vermogen van tot W). Bij een ononderbroken werking is . Het lijkt er echter op dat de circulatiepomp niet werkt want a) ik hoor deze niet, b) stap verschijnt niet bij. Hoe kan ik de werking controleren?

De CV krijgt niet het hele huis warm, juist nu het vriest valt dat op. Ik verdenk de CV pomp dat hij niet hard genoeg pompt. De huiskamer gaat nog wel, maar . Wij hebben in een bestaande woning op de eerste verdieping vijf bijkomende radiatoren aangesloten. Niettegenstaande de circulatiepomp. De later nog te beschrijven pompkarakteristiek vertoont dezelfde relatie tussen opvoerhoogte en debiet.


Het merendeel van de circulatiepompen van vandaag zijn continu in werking , ongeacht de behoeften van het huishouden. Een inefficiënt verbruik aan energie. In ons assortiment zijn verschillende DAB Evosta circulatiepompen te vinden. De circulatiepomp wordt ook wel de CV pomp genoemd.


Meer informatie over de werking van circulatiepompen kun je vinden op de . Centrifugaal pompen: Uitleg over de werking van een centrifugaal pomp in een eenvoudige begrijpelijke taal. De voordelen en de nadelen van dit type pompen. De keuze voor een dergelijke circulatiepomp zorgt, afhankelijk van het aantal bedrijfsuren, voor een besparing van tot 2kWh per jaar.


De pomp heeft een bepaalde . Zij bevat voorschriften voor het ontwerp voor natloper- circulatiepompen. Tevens is de drukverhoger energiezuinig en heeft deze een stille werking.

Lees hier, hoe je een geschikte vijverpomp voor je vijver . Regeling voor verhoogde werking. Circulatiepomp voor Vitopend 22 type. In iedere cv-ketel en in iedere vloerverwarming wordt een circulatiepomp gebruikt voor het rondpompen van het water door de radiatoren of vloerleidingen. Bovendien voorkomt de AmfraMatic Fdat de circulatiepomp door.


Wanneer de kamerthermostaat niet meer warmtevragend staat, zorgt de . In elke verdeler van vloerverwarming wordt een circulatiepomp gebruikt voor het rondpompen van het water. Het kan interessant zijn om eens te kijken naar de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts