maandag 7 april 2014

Betekenis kleuren elektriciteitsdraden

Elektra bedrading en kleuren , uitleg aardedraa schakeldraad en fasedraad van. Installatiedraad of VD draad is elektriciteitsdraad die gebruikt wordt in een . Sjabloon:Tabel kleuren van draden in elektrische installatie. Er zijn verschillende soorten kleuren stroomdraad die door je huis heen lopen. Iedere kleur stroomdraad heeft zijn functie, . Kc9ZjiSD6U Vergelijkbaar Vertaal deze pagina ▶ 4:jan. Kleuren van elektriciteitsdraden.


Wist je dat je zowel bij oude als bij nieuwe installaties aan de hand van de kleur van de elektriciteitsdraad kan vertellen welk. Voor de draadkleuren in schakelkasten zijn wel wat normen, maar in de praktijk gebruikt iedereen zijn eigen norm of iets wat lijkt op een bestaande norm. Ik dacht zelf dat de kabels alleen verschillende kleuren hebben ter herkenning en dat dit verder geen verschil geeft. En ook weet ik niet of ze dan beiden zelfde kleur hebben . De basis kleuren van elektra draden. Er zijn kleuren draden die gebruikt worden bij elektra.


We krijgen veel vragen over de verschillende kleuren stroomdraad. In dit artikel lees je wat de verschillende kleuren betekenen en de . Waar vind ik de betekenis van de kleurcodes voor elektriciteitsdraden ? Alles over de kleurcode van elektriciteitskabels. De bruine kabel, de blauwe kabel, geel met groene kabel de zwarte kabel van elektriciteit . Welke kleuren elektra bedrading werden er vroeger gebruikt, en wat zijn nu de nieuwe kleuren per draad in een elektische installatie?


Ik kan eerlijkgezegd nergens deze kleurencombinatie terugvinden ivm electriciteit. Ik weet niet of het een probleem is als ik de verkeerde kleur op het verkeerde contactpunt van de motor aansluit vandaar dat ik het vraag. Wanneer je te maken hebt met een verouderde elektrische installatie kan het zijn dat de kleuren van de bedrading niet overeenkomen met de huidige kleurcode.


Blinde personen kunnen op die manier kleuren voelen. Er kunnen zich problemen voordoen bij het herkennen van elektriciteitsdraden ,. Daarnaast verlenen ze meestal pas op latere leeftijd een betekenis aan kleur. Ontbrekend: betekenis N=zwart en L=blauw? De Franse genormaliseerde kleuren van de aders wijken iets af van die in Nederlan maar houd je de Nederlande. Een zekering moet je in een passtuk met dezelfde kleur monteren.


Dit passtuk is er ingezet. Je moet de betekenis van de kleuren goed kennen. Een kleurencirkel is een gemakkelijke manier om kleuren te. Die betekenis kan per cultuur verschillen.


Elektriciteitsdraden achter het stopcontact. Elektrotechniek: Wat zijn de relaties tussen oude en nieuwe kleuren van de drie fasen van krachtstroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts